Reeds betaalde factuur versturen

Wanneer je een reeds betaalde factuur wilt versturen, dan ga je als volgt te werk:

• Nadat je de factuur hebt aangemaakt, klik je eerst op Verzenden > Verzend factuur en kies je voor 'Factuur handmatig verzenden;. De factuur zal dan als verzonden worden gemarkeerd, zonder dat deze daadwerkelijk naar de klant verzonden is.

• Daarna kun je een betaling bij de factuur registreren. Dat doe je door te klikken op de knop 'Registreer betaling' en één van de betaalwijzen te kiezen die worden weergegeven. De factuur krijgt daarmee de status 'Betaald'.

• Tenslotte kun je de factuur opnieuw verzenden, waarbij je de factuur ook daadwerkelijk naar de klant verstuurt. De tekst onderaan de factuur en de begeleidende e-mail kun je eventueel aanpassen zodat het voor de klant duidelijk is dat het om een reeds betaalde factuur gaat.