Creditfactuur sturen voor een oninbare factuur


Een factuur met de status 'Oninbaar' kun je niet dupliceren naar een creditfactuur. Het is ook niet mogelijk om een oninbaar markering ongedaan te maken.

Wij kunnen niet aangeven of het een juiste werkwijze is om oninbare facturen alsnog te laten vervallen door een creditfactuur te sturen, mocht hier twijfel over zijn, overleg dit dan met je boekhouder.

Wil je toch een creditfactuur sturen voor de eerder oninbaar gemarkeerde factuur? Dan kun je dit wel met een omweg bereiken in Moneybird.

  1. Ga naar de oninbare factuur en klik op Extra > Dupliceer factuur.
  2. Maak een creditfactuur van de conceptfactuur door voor het aantal een minteken te zetten (doe dit per factuurregel).
  3. Pas zonodig de voetnoot van de factuur aan.
  4. Verzend deze creditfactuur naar jouw klant.
  5. Streep de facturen tegen elkaar weg. Bovenaan de creditfactuur vind je de optie 'Deze creditfactuur crediteert een onbetaalde factuur. Wil je beide facturen tegen elkaar wegstrepen door voor beide facturen een betaling te registreren?'. Kies hier voor 'Registreer betaling'.

De boekingen die zijn gemaakt bij het oninbaar markeren van de factuur blijven bestaan. Met de creditfactuur en de betalingen die worden geregistreerd bij de oninbare factuur en de creditfactuur worden er extra boekingen gemaakt. Hierdoor krijg je verschillende boekingen op verschillende datums, die je ook terugziet in je rapporten.


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren