Vervaltermijn op de abonnementsfactuur anders dan workflow

Als de vervaltermijn op de abonnementsfactuur anders is dan de termijn die in de workflow is opgeslagen, komt dat vermoedelijk doordat er na het aanmaken van het abonnement aanpassingen in de workflow zijn gedaan.

In Moneybird werkt het zo dat tijdens het aanmaken van een abonnement de actuele instelling van de betalingstermijn wordt gekopieerd naar de (op de achtergrond aanwezige) periodieke factuur. Daarvoor wordt gekeken naar de workflow die bij het contact is opgeslagen. Als er geen workflow is opgeslagen, dan kijkt Moneybird naar de standaard workflow.

Als na het aanmaken van die periodieke factuur vanuit het abonnement de workflow wordt aangepast, dan wordt de gekopieerde betalingstermijn niet veranderd in de periodieke factuur en daarom worden nieuwe facturen vanuit het abonnement nog met de oude instelling aangemaakt.

Als je de betalingstermijn gelijk wilt aan de aangepaste workflow, kun je  eerst het abonnement bij het contact stopzetten. Vervolgens kun je een nieuw abonnement aanmaken waarbij de nieuwe instellingen ook overgenomen zal worden.