Verzenden per e-mail

Veel facturen worden per e-mail verzonden. Vanuit Moneybird is het uiteraard ook mogelijk om facturen per e-mail te verzenden. Binnen Moneybird zijn er twee mogelijkheden voor het verzenden van je facturen. Heb je een e-mailadres waarvan je het domein in eigen beheer hebt? Dan kun je instellen dat Moneybird e-mails mag verzenden vanaf je eigen domein. Je klant ziet dan alleen jouw eigen e-mailadres bij de factuur. Dit kan ingesteld worden met een NS-record op je domein. In het artikel e-mailvoorkeuren lees je hier meer over.

Als je het verzenden vanaf je eigen domein niet instelt, dan wordt de factuur verzonden met als afzender een @deliver.moneybird.com e-mailadres. Voor de @ staat een verwijzing naar je eigen e-mailadres, zodat het wel herkenbaar is voor je klant. Is jouw eigen e-mailadres bijvoorbeeld info@example.com, dan wordt het e-mailadres waarmee je factuur wordt verzonden info-example@deliver.moneybird.com. Bij de e-mail wordt automatisch een Reply-To adres meegegeven en dat is altijd jouw eigen e-mailadres. Reageert je klant op de factuur, dan wordt zijn reactie dus wel gewoon naar jou gestuurd.

Zonder NS-record kan Moneybird niet verzenden vanaf je eigen e-mailadres, omdat de e-mails dan door veel e-mailservers worden geweigerd of als spam worden aangemerkt.

Komt het bericht wel aan?

De e-mails die vanuit Moneybird worden verzonden, worden niet in jouw e-mailprogramma opgeslagen. Je gebruikt voor het verzenden van de e-mail namelijk niet je eigen mailserver, ook niet als je verzending vanaf je eigen domein hebt ingesteld. De e-mails worden nog steeds vanuit Moneybird verzonden.

Om zeker te weten of een factuur, herinnering of offerte wel aankomt bij jouw klant, kun je de melding controleren die voor de verzending bij de factuur zichtbaar wordt. Zie je daar terug dat het bericht is afgeleverd, dan kun je erop vertrouwen dat dat ook echt is gelukt. Lukt het afleveren niet, dan zetten we daarvoor een taak klaar zodat je altijd op de hoogte bent en kunt handelen. En kom je er niet uit, dan kun je ons altijd mailen zodat we je verder kunnen helpen.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren