Korting geven op facturen


Het geven van kortingen kun je op twee manieren in Moneybird verwerken. Of je geeft korting over één of meerdere (maar niet alle) factuurregels, bijvoorbeeld over een bepaald product of de producten exclusief de verzendkosten, of je geeft de korting over de gehele factuur.

Korting over enkele factuurregel

Om per factuurregel korting te geven kun je eerst de factuurregel toevoegen waarover je de korting opneemt. Daarna klik je op de knop +Korting > Kortingsregel toevoegen, er verschijnt een kortingsregel. Hierin kun je het percentage in het ‘Aantal’ veld naar wens aanpassen. Het bedrag uit de factuurregel waarover de korting gegeven wordt, wordt automatisch ingevuld. De regel zal vervolgens een negatief totaalbedrag bevatten wat de korting is.

Wanneer je bijvoorbeeld over alle producten een korting wilt geven, maar over de verzendkosten niet, dan kun je hiervoor per productregel een kortingsregel toevoegen. Je kunt er ook voor kiezen, om onder de productregels en voor het invoeren van de verzendkosten, één kortingsregel aan te maken met de korting. De regels waar je de korting over geeft, zul je dan wel zelf op moeten tellen.

Korting per factuurregel

Korting over subtotaal van factuur

Het is mogelijk om Moneybird een korting over het subtotaal van een factuurbedrag te laten berekenen. Na het invoeren van de factuurregels, klik je op +Korting > Korting over totaalbedrag. Onder de factuurregels verschijnt een veld om het kortingspercentage over het totaalbedrag van de factuur in te voeren.

Bij deze variant kan er een afrondingsverschil ontstaan. Bijvoorbeeld: als je 5% korting geeft op een bedrag van € 0,50, dan is het kortingsbedrag 2,5 cent. Omdat halve centen niet bestaan, wordt het kortingsbedrag afgerond. In dit voorbeeld zou het kortingsbedrag dan 2 cent worden. Wil je dat niet, dan kun je volgens de eerstgenoemde manier een losse kortingsregel toevoegen.

Korting over subtotaal van factuur

Korting 'inclusief btw' weergeven

Als je facturen maakt met de instelling 'inclusief btw', zijn de bedragen die je op de factuurregels zet, inclusief btw. Je kunt dan een extra regel toevoegen met een negatief bedrag voor de korting, dit bedrag is dan ook inclusief btw.

Als je de optie 'korting over totaalbedrag' gebruikt, wordt de korting exclusief btw weergegeven.

De video is opgenomen met de oude navigatie en komt niet geheel over met de werkelijkheid. Nieuwe video's volgen!

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren