Verzenden via Peppol geeft melding over afrondingsverschillen.

Het kan voorkomen dat je bij het verzenden van een factuur via Peppol deze foutmelding te zien krijgt:

'De factuur heeft de instelling 'inclusief btw', om afrondingsverschillen te voorkomen is dit niet toegestaan. Pas de instelling in het scherm van de factuurregels aan naar 'exclusief btw'. Vergeet niet om de bedragen ook aan te passen.'

Deze melding wordt getoond wanneer de facturen zijn opgemaakt met de instelling 'Inclusief btw'. Dat is niet toegestaan bij verzending via Peppol omdat er dan afrondingsverschillen kunnen ontstaan.

Bij het aanmaken van de factuur kun je de factuur bewerken en bij de factuurregels 'Exclusief btw' gebruiken. Let erop dat de bedragen op de factuurregels dan ook aangepast worden naar de bedragen exclusief btw.

Exclusief btw weergeven op factuur.