Facturen versturen via Peppol


Wanneer je facturen verstuurt via Peppol, verstuur je deze niet meer naar het e-mailadres van je klant, maar naar het btw, KVK of OIN nummer dat rechtstreeks aan de administratie is gekoppeld.

Om facturen van je klant via Peppol te versturen, moet je je eerst aanmelden voor Peppol. Daarna vul je het btw, KVK of OIN nummer in bij het Peppol-adres van het contact in het tabblad Contacten.

Dit is afhankelijk van welke gegevens jouw contact gebruikt voor Peppol. Voor Moneybird-gebruikers wordt altijd het KvK nummer gebruikt.

Bij het verzenden via Peppol, wordt alleen de eerste keer de factuur via Peppol verstuurd. Herinneringen voor een factuur worden niet via Peppol verstuurd. Om deze reden wordt er ook gevraagd om een e-mailadres in te vullen. Eventuele herinneringen worden daar naartoe gestuurd. 

Als je het juiste nummer bij jouw contact opgeslagen hebt, kun je in het tabblad Facturen bij de factuur bij de verzendmethoden kiezen voor 'Factuur verzenden via Peppol'.

Facturen die je via Peppol verstuurt moeten voldoen aan de volgende eisen:

  • Wanneer je leverancier erom vraagt moet je een Kenmerk invullen op de factuur.
  • De PDF van de factuur en de bijlagen bij de factuur mogen samen maximaal 5 MB groot zijn.
  • De factuur mag niet al eerder op een andere manier verzonden zijn.
  • Wanneer je vrijgesteld bent van btw en dus geen btw-nummer hebt moet je het btw tarief 'Geen btw' gebruiken om de factuur te kunnen verzenden.
  • Het niet mogelijk om factuurregels inclusief btw te gebruiken.

Als je de factuurregels normaal gesproken wel inclusief btw gebruikt, kun je Moneybird het bedrag inclusief btw laten omrekenen naar het bedrag exclusief btw. Als je het bedrag inclusief btw invoert en je zet de letter i achter het bedrag, rekent Moneybird het automatisch om aan de hand van het gekozen btw-tarief. Vul je bijvoorbeeld 121,00i in en is het btw-tarief 21%, dan wordt het bedrag automatisch omgerekend naar € 100,00 (exclusief btw).

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren