Factuur verstuurd met verkeerd btw-nummer

Het is niet mogelijk om het gebruikte btw-nummer aan te passen op een factuur die reeds verstuurd is. Deze kun je daarom het beste crediteren en opnieuw versturen. Het is daarbij belangrijk dat je eerst de factuur crediteert voordat je het btw-nummer bij het afzenderadres gaat aanpassen. Volg hiervoor de volgende stappen:

1. Verzeker je ervan dat het btw-nummer dat bij je afzenderadres is opgeslagen via Instellingen > Bedrijfsgegevens het nummer is dat ook op de factuur staat. Met andere woorden: dat het 'verkeerde' nummer nog is opgeslagen.
  2. Open de betreffende factuur en klik via 'Extra' op 'Dupliceer naar creditfactuur'. Er wordt nu een factuur klaargezet met dezelfde gegevens, maar dan met negatieve bedragen.
  3. Verstuur deze factuur naar je klant.
  4. Pas via Instellingen > Bedrijfsgegevens het btw-nummer aan naar het juiste nummer.
  5. Open opnieuw de betreffende factuur en klik nu via 'Extra' op 'Dupliceer factuur'. Er wordt nu een factuur klaargezet met dezelfde gegevens, maar met het juiste btw-nummer.
  6. Verstuur ook deze factuur naar je klant.

Afhankelijk van of er wel of geen betaling is geweest, kun je de oude factuur en de creditfactuur met elkaar verrekenen.

Twijfel je over wat je in jouw situatie het beste kunt doen? Dan adviseren we contact op te nemen met je adviseur of boekhouder.