Pakbonnen


In het tabblad Facturen kun je een pakbon downloaden door bij een factuur te klikken op Download als > Pakbon(PDF). De pakbon is een uitdraai van de factuur zonder bedragen en betalingsvoorwaarden.

Voorbeeld pakbon

Pakbon maken zonder eerst factuur te maken

Het is niet direct mogelijk een pakbon te maken zonder eerst een factuur aan te maken. Het is wel mogelijk om van een conceptfactuur een pakbon uit te draaien, voordat de factuur naar jouw klant verzonden wordt. Daarbij kun je geen factuurregels uitsluiten voor de pakbon: dit zijn de regels die de conceptfactuur staan.

Nadat de producten zijn geleverd kun je de conceptfactuur eventueel aanpassen en naar de klant versturen zodat deze een officieel factuurnummer krijgt. 

De levering(en) factureren

Heb je verschillende bestellingen van je klant ontvangen en heb je die als losse (concept)facturen in je administratie gezet? En ga je alle bestellingen in één keer uitleveren? Dan kun je per (concept)factuur een pakbon uitdraaien. Na afleveren kun je de conceptfacturen inplannen voor verzending in de toekomst waarbij je aangeeft dat de facturen vóór verzending moeten worden samengevoegd.

De video is opgenomen met de oude navigatie en komt niet geheel overeen met de werkelijkheid. Nieuwe video’s volgen!

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren