Factuur verrekenen met balanscategorie

Als je het saldo van een factuur wilt verrekenen met een saldo op de balans en je hebt daarvoor nog geen categorie aangemaakt, dan kun je de volgende stappen doorlopen:

1. Ga naar Instellingen > Categorieën en klik daar op 'Toevoegen'
  2. Vervolgens klik je op 'Losse categorie toevoegen' en kies voor het tabje balans
  3. Vervolgens kun je in het veld 'Naam' de naam van de categorie invoeren
  4. Aan de rechterkant verschijnt een suggestie van de categorie naam. Deze kun je selecteren.
    Mocht de juiste naam er niet tussen staan dan kun je onderaan de pagina kiezen voor 'Selecteer handmatig een categorie'.  Je kunt dan in de tab 'balans' de juiste categorie selecteren En dit opslaan.
  5. Aan de rechterkant verschijnt 'Beschikbaar voor. Vink hier 'Betalingen' aan.
  6. Na het opslaan is deze balanscategorie beschikbaar voor het verrekenen van facturen.

Vervolgens kun je bij de factuur klikken op Registreer betaling > Verrekenen met balanscategorie. Op het volgende scherm kun je de gewenste categorie selecteren, het gewenste bedrag en de betaaldatum instellen en klikken op 'Opslaan'. Categorieën die automatisch door Moneybird aangemaakt zijn kun je niet beschikbaar maken voor verrekening met facturen.