UBL facturen uitschakelen

Het is mogelijk om het meesturen van een UBL factuur uit te schakelen. Dat kan op verschillende manieren:

• Je kunt UBL facturen in één keer voor alle contacten uitschakelen via Instellingen > Peppol & UBL. Zet de knop naast ‘Verzend UBL-bijlagen’ op ‘Uit’ en kies voor ‘Voor alle contacten de UBL-bijlage deactiveren’.
  • Je kunt ook per klant instellen of je de UBL factuur wel of niet als extra bijlage wilt meesturen. Dat kan je in het tabblad Contacten bij de contactpersonen instellen. Verwijder het vinkje naast ‘Verzendmethode > UBL-factuur toevoegen als extra bijlage in de e-mail’.
  • Als laatste kun je nog op het moment dat je een factuur per e-mail verzendt, aangeven of de UBL factuur wel of niet mee wilt sturen. Wat je hier kiest, geldt alleen voor de factuur die je op dat moment verzendt.