Totaalbedrag op de offerte

Moneybird zal altijd het totaalbedrag uitrekenen bij een offerte en deze onderaan weergeven. Het is niet mogelijk om een extra optelling met een subtotaal weer te geven.

In uitzonderingssituaties kan het wenselijk zijn om helemaal geen totaalbedrag weer te geven op een offerte. Het is mogelijk om dat in te stellen met behulp van CSS. Via Instellingen > Huisstijlen kun je de huisstijl bewerken. In de huisstijl editor klik je op de knop 'Layout' en dan op 'Opmaak aanpassen met behulp van CSS'. Je krijgt dan een veld waarin je CSS-code kunt invoeren. De CSS-code die je hiervoor kunt gebruiken is:

div.document .document-header {
margin-top: 300px;
}

Houd er wel rekening mee dat het gebruik van CSS in de layout editor altijd op eigen verantwoordelijkheid is en dat bovenstaande code dus alleen voor de weergave op de offerte zelf geldt. In Moneybird zal het totaalbedrag bijvoorbeeld wel in het overzicht op het tabblad Offertes worden vermeld. Als je er voor kiest dat de klant de offerte online kan accepteren, moet je er ook rekening mee houden dat het online accepteren geldt voor de offerte zoals hij op dat moment is met alle bedragen die er op vermeld zijn.