Offerteregels invullen


Als je een offerte maakt, geeft per regel geef je een aantal, omschrijving, bedrag en btw tarief op. Het is ook mogelijk om korting te geven op een offerte. Daarnaast kun je optioneel nog een categorie en project toevoegen. Dit doet niks op de offerte, maar wanneer je een offerte factureert, worden ook deze gegevens meegenomen op de factuur en staat het dus direct goed.

Naast gewone offerteregels, is het ook mogelijk om verschillende opties aan te bieden op je offerte.

Offerteregels toevoegen in Moneybird

Tekst boven en onder de offerteregels

Boven en onder de offerteregels staan twee tekstvelden. In de workflow kun je hier standaardteksten in plaatsen, maar deze teksten zijn ook per offerte aan te passen. Wanneer je bij het aanmaken van de offerte een andere tekst invult, geldt dit alleen voor deze offerte. De volgende offerte krijgt weer standaard de teksten uit de workflow.

Bijlage toevoegen

Als je met je offerte een bijlage mee wilt sturen dan kan dat ook. Bijvoorbeeld je algemene voorwaarden of foto’s van het product dat je wilt verkopen. Dit kan op twee manieren:

  • Toevoegen aan de workflow: een standaardbijlage voeg je toe in de workflow. Moneybird stuurt deze bijlage dan automatisch mee met alle offertes met die workflow.
  • Toevoegen aan je offerte: een bijlage die specifiek voor die offerte is, voeg je onder de offerte toe voordat je de offerte verzendt. 

Offerte zonder prijzen

Het is niet mogelijk om prijzen op je offerte te vermelden en die niet aan je klant te tonen. Je kunt in dat geval het beste een offerteregel toevoegen met alleen een totaalprijs. Als je de velden 'Bedrag' en 'Aantal' op de andere offerteregels leeg laat, wordt alleen de omschrijving getoond. Je kunt dan het totaalbedrag ook in de omschrijving zetten. De tekst van de omschrijving kun je ook opmaak geven. Dit is mogelijk door speciale tekens rondom de tekst te zetten die je wilt opmaken: een ‘*’ zorgt voor dikgedrukte tekst, een ‘_’ zorgt voor scheefgedrukte tekst en een ‘+’ zorgt voor onderstreepte tekst.

Het is ook mogelijk om een regel met alleen tekst in de offertetabel te maken, bijvoorbeeld als tussenkopje in een lange opsomming van regels. Maak het veld voor het aantal leeg, typ een omschrijving en vul het getal 0 in bij het bedrag. Wil je helemaal een lege (wit)regel tussen je regels zetten, dan voeg jeals osmchrijving de code `<br>` toe. Je kunt de code `<br>` ook gebruiken in de tekst boven en onder de offertetabel.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren