Offertes online accepteren

Als je de offerte verstuurt, kun je aanvinken dat de ontvanger de offerte online kan accepteren en ondertekenen. Je klant krijgt vervolgens een e-mail met de mogelijkheid om de offerte online te bekijken of de offerte online te accepteren. In de online offerte staat bovenaan een knop om de offerte te downloaden als pdf. Onderaan staat de mogelijkheid om de offerte te accepteren. 

Je klant een offerte online laten accepteren

Let wel op: Via Instellingen > Nummering & kopie mail kun je dit eerst onderaan instellen door 'Ja' aan te vinken, zodat offertes en factuur online zichtbaar worden.

Accepteren via een online handtekening

Je klant vult zijn naam en e-mailadres in en in het vak Handtekening plaatst hij zijn online handtekening, deze hoeft niet identiek te zijn aan de geschreven handtekening. Moneybird slaat deze gegevens samen met het IP-adres van je klant op. Jij en je klant ontvangen beiden een e-mail met de geaccepteerde offerte met handtekening. Het e-mailbericht dat hierbij wordt verstuurd kun je instellen in de offerteworkflow via Instellingen > Workflows. In je Moneybird account wordt de status van de offerte direct veranderd naar geaccepteerd en je kunt de gegevens van de ondertekening aan de rechterkant van de pagina openen. Door de knop 'Factureer offerte' te gebruiken, kun je de offerte direct omzetten in een factuur.

Offerte accepteren via online handtekening

Als ik zelf mijn offerte onderteken voor verzending, wanneer wordt die dan zichtbaar?

Als je hebt ingesteld dat je de offerte voor verzending ondertekent, dan wordt die handtekening pas op de offerte zichtbaar als de klant de offerte ook online heeft ondertekend. Daarmee voorkomen we dat je handtekening bij anderen terecht komen waar je (nog) geen overeenkomst mee hebt.

Pas als beide partijen (jij en de klant) de handtekening hebben gezet, ontvangen jullie beide na ondertekenen een document waarop beide handtekeningen zichtbaar zijn.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren