Offerte factureren

Nadat je klant de offerte op welke manier dan ook heeft geaccepteerd kun je aan de slag om de overeengekomen producten of diensten te leveren. En je kunt hier een factuur voor sturen. In Moneybird maak je eenvoudig een factuur van een geaccepteerde offerte. Je opent de geaccepteerd offerte en kiest bovenaan voor de knop ‘Factureer offerte’.

Factureer de offerte

Moneybird maakt nu een kopie van je offerte als factuur. Aan de rechterkant naast de nieuwe factuur staat beschreven op basis van welke offerte deze factuur is gemaakt.

Moneybird kiest hierbij automatisch de standaard workflow, tenzij een andere workflow voor facturen is ingesteld bij het contact. Ook wordt de standaard huisstijl geselecteerd. Mocht je een andere huisstijl willen gebruiken, dan kan dat door bovenaan de factuur op Extra te klikken.

Als de offerte is gefactureerd, kun je ook de status wijzigen van de offerte in ‘Gefactureerd’, zodat je in een oogopslag kunt zien dat deze offerte succesvol was. Kies je bij een geaccepteerde offerte voor het wijzigen van de status in ‘Gefactureerd’, dan wordt er geen factuur aangemaakt. Dit gebeurt alleen door de knop ‘Factureer offerte’ te gebruiken.

Wijzig de status van de offerte

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren