Op PDF van offerte valt de factuurtabel buiten de pagina

Het kan voorkomen dat de factuurtabel op de PDF van de offerte buiten de pagina valt. Dit kan om meerdere redenen gebeuren.

Op de factuurregel wordt een lange url gebruikt

Als je op de offerte een hele lange link hebt toegevoegd in de omschrijving van een offerteregel, gaat dit niet goed op de PDF. Doordat het zo'n lange regel is, loopt de tekst er aan de rechterkant af. Dit zie je niet terug in het scherm zelf, maar wel op de PDF.

Er zijn verschillende oplossingen mogelijk:

• Je kunt de link met een tooltje verkorten en de korte versie in de omschrijving toevoegen (bijvoorbeeld met https://tinyurl.com/app).
  • Je kunt in een toelichting in het e-mailbericht vernoemen of een bijlage meezenden waar de link op gebruikt wordt.

Als je een aangepaste offerte wilt versturen dan kan dat. Als je offerte op de offerteregels klikt, krijg je een waarschuwing. Als je op 'Ga verder met bewerken' klikt, kun je de tekst op de offerteregels aanpassen. Via 'Verzend offerte' kun je de nieuwe versie naar je klant sturen.

Op de factuurregel worden getallen gebruikt zonder spaties

Als je op de factuurregel getallen hebt geplaatst zonder spaties, gaat het ook niet goed op de PDF. Bijvoorbeeld '1000,2000,3000'.

Als je spaties tussen de getallen en de komma plaatst, wordt dit wel goed weergegeven op de PDF. Bijvoorbeeld '1000, 2000, 3000'.

Kopiëren en plakken

Wanneer je uit een ander progamma de offerteprijzen copy-paste kan Moneybird dit niet altijd goed overnemen. Dit komt omdat er een 'nbsp; (no breaking space) character' wordt gebruikt. Ons offerte formulier kan deze speciale tekens niet goed verwerken en breekt daarom de regels niet goed op als er teveel woorden op komen te staan.

Om dit op te lossen, kun je op de offerteregels nagaan of deze bijzondere characters worden gebruikt. Eventueel kun je een andere editor gebruiken die dit probleem niet heeft. Voordat je de factuur verstuurt, kun je een voorbeeldofferte downloaden. Als het probleem zich voordoet, kun je de details in de offerte één voor één verwijderen om te achterhalen welke detail het probleem veroorzaakt.