Automatisch het correcte btw-tarief op je facturen


Bij je producten in Moneybird kun je instellen dat je automatische btw-selectie wilt gebruiken. Je geeft aan wat voor type product of dienst je levert. Ook geef je voor het aan te maken product aan of er een standaard of gereduceerd tarief geldt. Je kunt ook gelijk controleren welke btw-tarieven Moneybird gaat gebruiken voor je facturen.

De producttypes en het tarief type staan als volgt met elkaar in verband: voor het bepalen van het btw-tarief dat je nodig hebt maakt de Belastingdienst onderscheid tussen verschillende producttypen: producten en (digitale) diensten. Verder is er onderscheid tussen hoge of lage btw. In Nederland hebben we bijvoorbeeld 21% en 9%. Met die twee instellingen - dus het producttype en hoog of laag - én het selecteren van de optie 'slimme btw-selectie van Moneybird' bij een product, kan Moneybird op de factuur het bijbehorende btw-tarief selecteren zodra je het betreffende product op de factuur zet. Naast de instellingen van het product zelf kijkt Moneybird dan ook nog naar het land dat bij het contact is opgeslagen, zodat het plaatje zo compleet mogelijk is.

Het gebruik van slimme btw-selectie is niet verplicht, het is ook niet direct nodig als je bijvoorbeeld zeker weet dat over dat ene product altijd één btw-tarief moet worden gehanteerd.

Kortom, als je bijvoorbeeld een factuur stuurt naar een contact buiten de EU stuurt dan kan Moneybird automatisch 'Producten buiten EU' voor je herkennen. Of wanneer je een zelfde product naar een Nederlandse contact stuurt dan kan Moneybird bij die product automatisch 21% selecteren.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren