Product aanmaken


Wanneer je vaak hetzelfde product verkoopt, is het handig om een product aan te maken. Deze kun je vervolgens bij je facturen en offertes selecteren. Je maakt een product aan via Producten > Overzicht door op 'Toevoegen' te klikken. Er zijn verschillende instellingen die je je product kunt meegeven. Naast een titel, referentie, omschrijving en natuurlijk bedrag, kun je ook een btw-tarief, categorie of periode toevoegen:

  • Btw-tarief toevoegen en slimme btw-selectie: Je kunt zelf een btw-tarief invullen maar het is ook mogelijk om bij je producten automatische btw-selectie te gebruiken. Dit doet je door het vinkje bij 'Gebruik slimme btw-selectie' aan te zetten. Je geeft vervolgens aan wat voor type product of dienst je levert. Ook geef je aan of voor het product een standaard of gereduceerd tarief geldt. Je kunt ook gelijk controleren welke btw-tarieven Moneybird gaat gebruiken voor je facturen.
  • Zodra je het product gebruikt op een factuur, stelt Moneybird bij het versturen het goede btw-tarief in. Het btw-tarief wijzigt automatisch zodra het land van je contact wijzigt of er een geldig btw-nummer toegevoegd wordt. Er zijn een aantal uitzonderingen die we niet ondersteunen.
  • Categorie: Het is altijd aan te raden om een categorie toe te voegen op je facturen zodat je overzicht houdt in je inkomsten en uitgaven. Als je bij een product een categorie opslaan,  hoef je dat voor dit product niet als extra stap op de factuur te doen. De categorie wordt ook automatisch voor je ingevuld.
  • Periode: Wanneer een product voor een bepaalde periode wordt afgenomen, kun je dit bij het product instellen. Op de factuur zal bij het gebruik van dit product automatisch een periode worden geselecteerd. Alleen producten met een periode kunnen worden gebruikt voor een abonnementsvorm.

Delen van producten

Je kunt je producten op twee manieren delen:

  1. Je maakt per product een productpagina aan. Het is mogelijk om meerdere producten aan te maken met elk een eigen betaallink. Deze zie je in het productoverzicht in je administratie via 'Online verkopen'. Ga naar Producten > Online verkopen > Toevoegen > Betaallink om een betaallink aan te maken.
  2. Wanneer je verschillende abonnementen aan je klanten wilt aanbieden, dan kun je gebruikmaken van een abonnementsvorm. Dit is alleen beschikbaar voor producten met een periode.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren