Geschikte apparaten voor passkeys

Je kunt meerdere passkeys instellen, maar niet alle apparaten en browsers ondersteunen passkeys. Controleer daarom welke apparaten wel of niet werken voordat je passkeys instelt.

Apparaten en browsers

Je kunt een passkey instellen met veel moderne browsers en apparaten, zoals computers, mobiele telefoons, tablets, en fysieke USB-sleutels. Op de volgende apparaten en browsers kun je een passkey instellen:

Je computer of mobiele telefoon moet een van de volgende browsers ondersteunen:

Een passkey kan via een ondersteund apparaat ook op een ander ondersteund apparaat worden ingesteld. Dit vereist bluetooth. Als je geen bluetooth hebt op je computer, kun je een bluetooth-dongle kopen of een andere veilige methode gebruiken om passkeys te delen, zoals een wachtwoordkluis of USB-sleutel.

iCloud Keychain, Google Password Manager en andere wachtwoordkluizen

Je kunt een passkey instellen in een wachtwoordkluis zoals Bitwarden, Dashlane en 1Password. Hiermee deel je dezelfde passkey veilig tussen alle apparaten waarop je de wachtwoordkluis ook geïnstalleerd hebt.

Een passkey op een Mac, iPhone of iPad ingesteld via Safari, Chrome of Firefox wordt automatisch opgeslagen in iCloud Keychain en gedeeld tussen al je Apple-apparaten ingelogd met hetzelfde iCloud-account. Op Androidtelefoons werkt dit ook via Google Password Manager en je Google Account.

Om op de Moneybird app in te loggen met een passkey uit een andere wachtwoordkluis dan iCloud Keychain of Google Password Manager, moet de telefoon tenminste iOS 17.2 of Android 14 geïnstalleerd hebben.

Kun je jouw iPhone niet updaten naar 17.2 of hoger? Dan kun je toch inloggen op de Moneybird app door eerst in je iPhone instellingen onder Wachtwoorden > Wachtwoordopties iCloud Keychain weer aan te vinken als passkeybeheerder. Daarna stel je een extra passkey in op je iPhone en sla je deze op in iCloud Keychain in plaats van je standaard wachtwoordkluis.

Cloudomgevingen en remote desktops

Werk je op een remote desktop of in een cloudomgeving, dan is bluetooth of toegang tot USB vaak afgeschermd. Dit betekent dat je alleen gebruik kan maken van een wachtwoordkluis om daar bij Moneybird in te loggen met een passkey. Dit werkt alleen als je die wachtwoordkluis kan installeren in de cloudomgeving.