Beveilig je account optimaal

Het beveiligen van je gegevens is enorm belangrijk. Om in je Moneybird-account in te loggen, gebruik je natuurlijk minimaal een wachtwoord. Wanneer je alléén gebruik maakt van een wachtwoord, zonder 2e factor voor het inloggen, zou het kunnen dat je account gehackt wordt als je wachtwoord in verkeerde handen valt. Daarom vragen we bij een inlogpoging vanaf een onbekende locatie nu om deze inlogpoging te bevestigen via een link in de e-mail. Een onbekende locatie detecteren we aan de hand van het ip-adres, de webbrowser en of er een gelekt wachtwoord gebruikt wordt. Hiermee willen we voorkomen dat hackers toegang krijgen tot accounts waarvan wachtwoorden gelekt zijn en zo misbruik maken. Wanneer je gebruik maakt van 2FA of passkeys hoef je je inlogpoging nooit te bevestigen.

2FA of Passkeys

Nóg veiliger is het daarom om een tweede factor toe te voegen aan je inloggegevens. Daarvoor bieden we de mogelijkheid om je account extra te beveiligen met passkeys of met twee-staps-verificatie via authenticatie app.

Wanneer je een passkey ingesteld hebt, heb je geen tijdsgebonden beveiligde sessies zoals bij twee-staps-verificatie via authenticatie app. In Moneybird inloggen met een passkey is veiliger én sneller, omdat je geen wachtwoorden of codes hoeft in te vullen. Je gebruikt passkeys ook om beveiligde acties uit te voeren, zoals het aanvragen van een betaalpas of het uitnodigen van een gebruiker tot je administratie. Het is ook mogelijk om het gebruik van een tweede factor bij het inloggen te verplichten voor gebruikers met toegang tot jouw administratie.

Herstelopties

Wanneer je gebruik maakt van een tweede factor, kun je ook direct je herstelopties instellen. Dit geeft veel mogelijkheden om je wachtwoord makkelijk te herstellen bij inlogproblemen. Zo kun je snel weer inloggen en verder met je administratie.

Natuurlijk zijn er ook andere opties om je wachtwoord te herstellen wanneer je geen tweede factor gebruikt. Hier gaat vaak wel meer tijd overheen omdat je dan geen gebruik maakt van de handige herstelopties. Zeker aan te raden om voor een tweede factor te gaan dus!