Contacten samenvoegen

In Moneybird is het mogelijk om contacten samen te voegen. Via het tabblad Contacten kun je één van de twee samen te voegen contacten openen. Vervolgens klik je op Extra > Contacten samenvoegen. In het volgende scherm zoek je het andere contact op en pas je eventueel de gegevens aan zoals je ze in het samengevoegde contact op wilt slaan. Om dit te bevestigen, klik je op de blauwe knop 'Samenvoegen'. Alle documenten van beide contacten zijn nu terug te vinden bij het samengevoegde contact dat bewaard blijft. De gegevens die op de facturen staan, worden niet aangepast bij het samenvoegen van de contacten.

Als je een periode hebt vergrendeld worden niet altijd alle documenten toegevoegd aan het contact dat bewaard blijft. Als er bij het contact dat verwijderd wordt, documenten horen met een datum in de vergrendelde periode, dan worden die niet overgezet naar het contact dat bewaard blijft. Je krijgt daar ook een melding over tijdens het samenvoegen. Als de documenten wel overgezet zouden worden, veranderen er namelijk boekingen in bijvoorbeeld het debiteuren- of crediteurenoverzicht. Als een periode is vergrendeld, mogen er geen wijzigingen meer gemaakt worden. De documenten blijven uiteraard wel bewaard, maar zijn niet terug te vinden via het overgebleven contact.