Twee-staps-verificatie of passkeys verplichten voor gebruikers met toegang tot jouw administratie

Je administratie bevat belangrijke en privacy-gevoelige gegevens. Als andere gebruikers toegang hebben tot jouw Moneybird-administratie dan kun je voor hen twee-staps-verificatie of passkeys verplichten als extra beveiligingslaag.

Om gebruik te maken van deze verplichting voor gebruikers, moet je zelf twee-staps-verificatie of passkeys hebben ingeschakeld. Als je twee-staps-verificatie of passkeys voor andere gebruikers in jouw administratie wilt verplichten, ga je naar Instellingen > Gebruikers > Twee-staps-verificatie verplichten. Dit is een beveiligde actie en vereist dus de bevestiging met je passkey of wachtwoord.

Beveilig je administratie door twee-staps-verificatie voor gebruikers die toegang hebben tot je administratie te verplichten.

Wanneer je meerdere administraties hebt, stel je de verplichting voor elke administratie apart in. Heb je de verplichting aangezet, dan is het niet meer mogelijk deze weer uit te schakelen. Moneybird kiest hier bewust voor zodat we de hoogste vorm van veiligheid kunnen garanderen.

Gevolgen voor de gebruiker die toegang heeft tot jouw administratie

Als een gebruiker op zijn gebruikersaccount al twee-staps-verificatie of passkeys heeft ingesteld, hoeft deze gebruiker niets te doen.

Voor de gebruikers die nog geen twee-staps-verificatie of passkeys hebben ingesteld, wordt de toegang tot jouw administratie tijdelijk geblokkeerd. De gebruiker ontvangt automatisch een nieuwe uitnodiging voor toegang tot de administratie. Daarin staan instructies voor het instellen van twee-staps-verificatie of passkeys. Wanneer de gebruiker twee-staps-verificatie of passkeys heeft ingesteld, kan de gebruiker de uitnodiging accepteren. Daarna heeft de gebruiker weer toegang tot de administratie.

Gevolgen voor een boekhoudkantoor

Zodra een eigenaar van één van de administraties gekoppeld aan een boekhoudkantoor de verplichting voor twee-staps-verificatie of passkeys instelt, dan krijgt de gebruiker in het boekhoudkantoor een melding zodra hij die administratie wil inzien. Dit gebeurt alleen als de gebruiker in het boekhoudkantoor nog geen twee-staps-verificatie of passkeys heeft ingesteld. Wanneer de gebruiker in het boekhoudkantoor de twee-staps-verificatie of passkeys instelt, kan hij of zij alsnog in de betreffende administratie aan het werk.

Heb je problemen met inloggen? Je vindt meer informatie op de pagina over inlogproblemen.