2FA verplichten bij gebruikers met toegang

Het is mogelijk om de gebruikers die toegang krijgen tot je administratie, te verplichten om twee-staps-verificatie (2FA) via authenticatie-app te gebruiken.

Voordat je dat kunt doen, moet je eerst zelf twee-staps-verificatie hebben ingeschakeld voor je eigen gebruikersaccount. Daarna ga je in je administratie naar Instellingen > Gebruikers en zet je bij ‘Twee-staps-verificatie verplichten’ het schuifje aan. Vervolgens voer je je eigen twee-staps-verificatie controlecode in om de instelling op te slaan.

Van gebruikers die al toegang hadden maar zelf nog geen twee-staps-verificatie hadden ingesteld, wordt met het inschakelen van de functie de toegang tot jouw administratie geblokkeerd. Zij krijgen een nieuwe uitnodiging waarin wordt uitgelegd dat ze eerst twee-staps-verificatie kunnen instellen voor hun gebruikersaccount en daarna de uitnodiging accepteren.

Als eigenaar de verplichting ook weer uitschakelen

Op het moment dat je 2FA verplicht hebt in je administratie kun je dit niet meer uitzetten. De verplichting zorgt voor een betere beveiliging van de administratie. Bovendien is het voor sommige onderdelen van Moneybird, bijvoorbeeld als je een Moneybird Betaalrekening hebt, nodig om 2FA altijd aan te laten staan.

Gebruikers die nog geen 2FA hebben ingesteld maar wel al toegang hadden

Als iemand al toegang had maar nog geen 2FA en jij verplicht dat als eigenaar dan wordt de toegang ingetrokken. De gebruiker met toegang krijgt een mail met een nieuwe uitnodiging waarin staat dat 2FA verplicht is. Zolang de gebruikers geen 2FA hebben ingesteld hebben ze geen toegang meer tot de administratie.

Ook als je een boekhoudkantoor hebt, krijgen medewerkers van het boekhoudkantoor een melding dat 2FA ingeschakeld moet worden als de eigenaar van het kantoor dit verplicht in een administratie. Hou er daarbij rekening mee dat niet alle medewerkers van een kantoor direct die verplichting krijgen, de verplichting komt vanuit een administratie en niet vanuit het kantoor.

Voor iedere administratie een aparte verplichting

Elke administratie houden we gescheiden van elkaar en voor elke administratie dien je dus de 2FA in te stellen. In verschillende administraties kunnen verschillende gebruikers namelijk toegang hebben.