Tussentijdse handmatige btw-aangifte en correcties of suppletie


Als je eerder al btw-aangifte hebt gedaan, maar je nu een keer handmatig btw-aangifte hebt moeten doen, heeft dat ook gevolgen voor de mogelijkheid die Moneybird heeft om btw-correcties en suppleties te herkennen.

Sowieso kun je de eerstvolgende periode zonder problemen opnieuw btw-aangifte doen. Eventuele correcties die je dan terugziet, hebben dan alleen betrekking op de periode tot en met het de laatste datum van de periode waarin je de laatste keer btw-aangifte hebt gedaan. 

Zijn die correcties al bekend bij de Belastingdienst, dan kun je dat in het overzicht aangeven door ze aan te vinken. Mochten er correcties zijn geweest op facturen uit de periode tussen de laatste handmatige btw-aangifte en de aangifte die je nu wilt doen, dan worden die niet gedetecteerd.

Als je dus de eerstvolgende keer je btw-aangifte indient en er zijn correcties geweest op eerdere aangiften, dan kun je het beste die eerstvolgende btw-aangifte 'gewoon' (dus zonder correcties) via Moneybird indienen. De correcties over de afgelopen periode geef je rechtstreeks via het portaal van de Belastingdienst aan door middel van een losse suppletie-aangifte.

Na de btw-aangifte worden correcties dan wel weer bijgehouden.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren