Handmatig correcties en suppleties indienen


Als je nog niet eerder aangifte gedaan hebt via Moneybird dan herkent Moneybird de correcties van de voorgaande periodes nog niet. De eerste aangifte vormt namelijk het startpunt voor de herkenning van correcties.

Om eventuele correcties in de toekomst wel mee te nemen bij de btw-aangiftes vanuit Moneybird, is het raadzaam om de aangifte wel via Moneybird te doen. De correcties van een eerdere periode kun je eenmalig apart aangeven middels een suppletieaangifte via het portaal van de Belastingdienst. Moneybird herkent vervolgens de juiste correcties automatisch in de toekomst en neemt deze mee in je aangifte.

Om eventuele correcties in de toekomst wel mee te kunnen nemen bij de aangiftes vanuit Moneybird, doe je de btw-aangifte over vorige periode via Moneybird en geef je de correcties van eerdere periodes apart aan.

Als je een bedrag moet betalen, kun je dit bedrag meteen betalen met het betalingskenmerk dat je na het indienen van de aangifte krijgt. Voor de correcties die je nog moet aangeven over eerdere periodes kun je een losse suppletie-aangifte indienen via de website van de Belastingdienst. Op de website van de Belastingdienst vind je meer informatie over de suppletie-aangifte. Als je een bedrag moet betalen, kun je wachten totdat je de naheffingsaanslag van de Belastingdienst hebt ontvangen.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren