Losse btw-tarieven aanmaken

Let op: de meeste bedrijven hebben voldoende aan de standaard lijst met tarieven die beschikbaar zijn in Moneybird. De onderstaande werkwijze is alleen van toepassing in uitzonderingssituaties. We hebben in het verleden gemerkt dat gebruikers zelf tarieven aanmaakten en daarbij niet de goede instellingen gebruikten. Daardoor werd de btw niet goed in de rapporten werd verwerkt. Doe dit dus alleen als je zeker weet dat er geen andere optie is. Twijfel je? Overleg dan even met je boekhouder.

Om zelf een btw-tarief te maken, kun je achter de URL van je account /tax_rates/new?advanced=true zetten. De URL wordt dan vergelijkbaar aan: 'https://moneybird.com/123456789123456789/tax_rates/new?advanced=true'. Plak deze URL vervolgens in het adresveld van je browser, hiermee open je een scherm waarin je een nieuw tarief kunt instellen in de administratie. Je kunt deze URL telkens opnieuw gebruiken om het volgende tarief toe te voegen.