De btw-aangifte indienen


Het is mogelijk om direct vanuit Moneybird de btw-aangifte bij de Belastingdienst in te dienen. Dat voorkomt fouten bij het overtypen en het bespaart tijd. Moneybird houdt ook de gegevens voor je ICP-aangifte bij.

We berekenen de btw aan de hand van de inkoop- en verkoopfacturen die je invoert in je administratie. Het is dus belangrijk dat je al je documenten correct in Moneybird hebt staan. Zodra je dit gedaan hebt kun je de btw-aangifte starten vanuit Btw-aangiftes > Nieuwe btw-aangifte. Na het selecteren van de juiste periode, een controle-stap en het ondertekenen, verstuur je je btw-aangifte met één klik. 

Je kunt per maand, kwartaal of per jaar aangifte doen. Als je voor een maand uit een kwartaal al een maandaangifte hebt gedaan, dan is de kwartaalaangifte niet meer mogelijk. Dit geldt ook voor een kwartaal- versus een jaaraangifte.

Je kunt de verstuurde gegevens inzien via Btw-aangiftes. Je ziet daar ook de status van de aangifte:

  • In behandeling: je aangifte is naar de Belastingdienst verstuurd, Moneybird wacht nog op een bevestiging van de Belastingdienst dat je aangifte succesvol is ontvangen en verwerkt. 
  • Te betalen/Te ontvangen: je aangifte is ontvangen en verwerkt door de Belastingdienst. Je kunt het bedrag nu betalen aan de Belastingdienst, of wachten totdat je je teruggave hebt ontvangen. Zodra de betaling is gedaan (of je het bedrag hebt ontvangen), kun je op de aangifte klikken en bij 'Registreer betaling' de betaling registreren. 
  • In betaling (optioneel): je hebt een betaling vanuit Moneybird gestart. 
  • Betaald: De aangifte is gedaan en je hebt de betaling geregistreerd. Je bent klaar met deze aangifte!

Vergeet niet de btw-aangifte te betalen! Hier word je namelijk niet meer aan herinnerd door ons of de Belastingdienst. Je kunt de betaling direct starten vanuit Moneybird.

Lees ook:

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren