Btw-aangifte betalen


Na het indienen van de btw-aangifte kun je de aangifte rechtstreeks vanuit Moneybird betalen via het knopje Betaling > Nu betalen. Middels een QR-code, bankkoppeling en verzendlijst maak je de btw over naar de belastingdienst. Dit werkt hetzelfde als facturen betalen vanuit Moneybird. Wanneer je een bedrag terugkrijgt, hoef je zelf geen betaling te doen. Het is ook mogelijk om een privé ontvangst/betaling te registreren. Dit kan door te klikken op Betaling > Registreer betaling, vervolgens selecteer je de gewenste rekening.

Zodra de banktransactie van de betaling/ontvangst van de btw zichtbaar is in het tabblad Bank wordt dit automatisch gekoppeld aan de btw-aangifte. Moneybird maakt daarbij automatisch een boeking op de categorie ‘Betaalde en/of ontvangen btw’. De boeking kun je ook inzien als je op het 'weegschaal-icoontje' klikt op de btw-aangifte. Zodra de banktransactie gekoppeld is aan de btw-aangifte krijgt de btw-aangifte de status 'Betaald'.

Als je de btw vanuit een privé bankrekening betaalt of ontvangt kun je op het knopje Betaling > Registreer betaling > Privé door klikken. Moneybird maakt dan automatisch een boeking op de categorie 'Privé opname/storing' en ‘Betaalde en/of ontvangen btw’.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren