Producten en diensten die zijn vrijgesteld van btw

Als je producten of diensten levert die zijn vrijgesteld van btw, kun je bij het maken van de factuur het btw tarief 'Btw vrijgesteld' gebruiken. Als dit tarief op je factuur wordt gebruikt, wordt automatisch vermeld dat de factuur vrijgesteld is van btw.

Via Instellingen > Btw kun je eventueel de tarieven die je niet nodig hebt (zoals 21% en 9%) verwijderen, zodat je ze niet een keer per ongeluk kunt gebruiken. Als je een tarief wilt verwijderen, kun je op de betreffende regel klikken en op de volgende pagina bovenaan op het prullenbakicoontje klikken.

Lees ook: Kleineondernemingsregeling