Betalen met de Moneybird Betaalrekening

Met de Moneybird Betaalrekening kun je op twee manieren betalingen uitvoeren:

  • Overboeking vanuit Bank
  • Documenten betalen vanuit Inkomend.

Overboeking vanuit Bank

Vanuit Bank klik je op de Moneybird Betaalrekening. Rechts bovenaan de pagina zie je een veld Overboeken. Op de volgende pagina vul je de gegevens in en klik je op Betaling klaarzetten. Op dit moment is het alleen mogelijk overboekingen te doen naar andere SEPA landen.

Overboeking bank

De betaling vind je vervolgens terug bij Bank onder Betalingen. De betaling kan in de Moneybird app worden goedgekeurd, het saldo wordt dan direct overgeschreven naar de rekening van de ontvanger. 

Documenten betalen vanaf Inkomend

Vanuit het onderdeel Inkomend kun je inkoopfacturen betalen met de Moneybird Betaalrekening. Nadat de inkoopfactuur verwerkt is ga je naar Betaling > Document nu betalen. Selecteer de Moneybird Betaalrekening en controleer de gegevens. Wanneer alles goed is klik je op Betaling klaarzetten.

betaling klaarzetten

De betalingen worden klaargezet in de Moneybird app. Zodra je inlogt op de app krijg je een melding wanneer er betalingen klaar staan. Deze melding krijgen alleen gebruikers die hiervoor Overboekrechten gekregen hebben. Het is met de Moneybird Betaalrekening op dit moment niet mogelijk geld van de IBAN te laten incasseren door middel van SEPA incasso of om iDEAL betalingen uit te voeren. Wil je de facturen voor het gebruik van Moneybird laten incasseren vanaf je Moneybird Betaalrekening dan kun je hiervoor nu een Moneybird Betaalpas aanvragen en deze als creditcard instellen bij de betaalmethode zodat de factuur voor het gebruik van Moneybird van de creditcard geïncasseerd wordt.


Je ziet een overzicht van alle inkoopfacturen waar een betaling voor klaarstaat. Om een betaling via je de mobiele app te bevestigen, dien je eenmaal je mobiele apparaat te registreren voor extra veiligheid. Hiervoor moet je eenmalig een beveiligde sessie starten in de mobiele app. Daarna kun je betalingen overboeken en bevestigen door middel van de authenticatie methode van je telefoon.

De betaling kun je verzenden door deze goed te keuren, hiervoor klik je op één van de inkoopfacturen en vervolgens klik je onderaan de pagina op Goedkeuren. Het is nog niet mogelijk een betaalbatch uit te voeren.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren