Betalingen uitvoeren met Moneybird Betaalrekening


Als je een inkoopfactuur vanuit Moneybird wil betalen, kun je betalingen aan je leveranciers op twee manieren uitvoeren vanaf je Moneybird Betaalrekening: vanuit het tabblad Bank of vanuit het tabblad Inkomend. Vervolgens kun je de betalingen goedkeuren in de mobiele Moneybird app. 

Overboeking vanuit het tabblad Bank

Vanuit het tabblad Bank klik je op de Moneybird Betaalrekening. Rechts bovenaan de pagina zie je een veld 'Overboeken'. Op de volgende pagina vul je de gegevens in en klik je op 'Betaling klaarzetten'. Op dit moment is het alleen mogelijk overboekingen te doen naar andere SEPA landen. Daarnaast is het niet mogelijk om een betaling klaar te zetten voor een specifieke datum in de toekomst.

Overboeking bank

De betaling vind je vervolgens terug in het tabblad Bank onder 'Betalingen'. De betaling kan in de mobiele Moneybird app worden goedgekeurd. 

Documenten betalen vanuit het tabblad Inkomend

Vanuit het tabblad Inkomend kun je inkoopfacturen betalen met de Moneybird Betaalrekening. Nadat de inkoopfactuur verwerkt is ga je naar Betaling > Document nu betalen. Selecteer de Moneybird Betaalrekening en controleer de gegevens. Wanneer alles goed is klik je op 'Betaling klaarzetten'.

betaling klaarzetten

Ook deze betalingen worden klaargezet in de mobiele Moneybird app op het tabblad Bank.

Betalingen goedkeuren

Bij de eerste overboeking via de mobiele Moneybird app, moet je mobiele toestel geregistreerd worden. De onderstaande melding wordt alleen getoond voor gebruikers die hiervoor betaalrechten gekregen hebben.

Apparaat registreren

Er kunnen maximaal vijf mobiele apparaten gekoppeld zijn om mee over te boeken. Bij een zesde apparaat wordt het eerste apparaat automatisch weggehaald.

In het overboekscherm worden meerdere controles getoond:

overboekscherm overboekscherm

  • De bovenste twee meldingen zijn een waarschuwing. 
  • De melding over het daglimiet is verplicht en niet alleen een waarschuwing. Je kunt zelf daglimieten instellen

Als je betalingen klaar hebt gezet, zie je vervolgens een overzicht van alle inkoopfacturen waar een betaling voor klaarstaat. Daarna kun je betalingen overboeken en bevestigen door middel van de authenticatie methode van je telefoon.

De betaling kun je verzenden door deze goed te keuren, hiervoor klik je op één van de inkoopfacturen en vervolgens klik je onderaan de pagina op 'Goedkeuren'. Na de overboeking wordt het saldo direct overgeschreven naar de rekening van de ontvanger.




Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren