Betalingen uitvoeren met Moneybird Betaalrekening


Betalingen vanaf je Moneybird Betaalrekening kun je op twee manieren uitvoeren: vanuit het tabblad Bank of vanuit het tabblad Inkomend. Vervolgens kun je de betalingen goedkeuren in de mobiele Moneybird app.

Overboeking vanuit het tabblad Bank

Vanuit het tabblad Bank klik je op de Moneybird Betaalrekening. Rechts bovenaan de pagina zie je een veld 'Overboeken'. Op de volgende pagina vul je de gegevens in en klik je op 'Betaling klaarzetten'. Op dit moment is het alleen mogelijk overboekingen te doen naar andere SEPA landen.

Overboeking bank

De betaling vind je vervolgens terug bij Bank onder 'Betalingen'. De betaling kan in de mobiele Moneybird app worden goedgekeurd. Daarna wordt het saldo wordt direct overgeschreven naar de rekening van de ontvanger. 

Documenten betalen vanuit het tabblad Inkomend

Vanuit het tabblad Inkomend kun je inkoopfacturen betalen met de Moneybird Betaalrekening. Nadat de inkoopfactuur verwerkt is ga je naar Betaling > Document nu betalen. Selecteer de Moneybird Betaalrekening en controleer de gegevens. Wanneer alles goed is klik je op 'Betaling klaarzetten'.

betaling klaarzetten

De betalingen worden klaargezet in de mobiele Moneybird app onder de tab Bank. Bij de eerste overboeking moet het toestel geregistreerd worden. Deze melding krijgen alleen gebruikers die hiervoor betaalrechten gekregen hebben. 

Betalingen goedkeuren

Je ziet een overzicht van alle inkoopfacturen waar een betaling voor klaarstaat. Om een betaling via de mobiele app te bevestigen, dien je eenmaal je mobiele apparaat te registreren voor extra veiligheid. Dit registreren kan alleen als je een betaalrecht hebt. Daarna kun je betalingen overboeken en bevestigen door middel van de authenticatie methode van je telefoon.

De betaling kun je verzenden door deze goed te keuren, hiervoor klik je op één van de inkoopfacturen en vervolgens klik je onderaan de pagina op 'Goedkeuren'. Het is nog niet mogelijk een betaalbatch uit te voeren.

Geld van een Moneybird Betaalrekening incasseren

Het is met de Moneybird Betaalrekening op dit moment niet mogelijk geld van je IBAN te laten incasseren door middel van SEPA incasso of om iDEAL betalingen uit te voeren.

Wil je de facturen voor het gebruik van Moneybird laten incasseren vanaf je Moneybird Betaalrekening dan kun je hiervoor nu een Moneybird Betaalpas aanvragen en deze als creditcard instellen bij de betaalmethode zodat de factuur voor het gebruik van Moneybird van de creditcard geïncasseerd wordt.


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren