Voordelen van het verwerken van transacties in Moneybird


Om je boekhouding compleet te maken, verwerk je ook je je banktransacties in je boekhoudpakket. Dit zorgt voor een compleet en duidelijk overzicht in jouw financiële situatie. Je weet altijd precies hoe je ervoor staat en of het nodig is aanpassingen te maken. We hebben de voordelen voor je op een rij gezet: 

  • Je gebruikt transacties als controlemiddel om te zien of je administratie compleet is. Door alle transacties op je zakelijke rekening te verwerken kun je alle inkomsten en uitgaven verantwoorden. Hou je bijvoorbeeld een banktransactie over tijdens het verwerken? Dan is dat een signaal dat je wellicht nog een bonnetje bent vergeten in te voeren. 
  • Is je administratie compleet en up to date? Dan kun je ook eenvoudig vanuit Moneybird btw-aangifte doen. 
  • Door je complete administratie bij te houden, kun je beslissingen nemen op basis van je rapportages.
Door transacties in je boekhouding te verwerken, voorkom je ook de volgende nadelen:
  • Je balans klopt niet. Je vindt op de balans de hulpcategorieën 'Te rubriceren betalingen' en 'Te rubriceren ontvangen betalingen' die je eigenlijk niet op je balans horen te staan.
  • Je banksaldo klopt niet. Als je geen banktransacties verwerkt kan Moneybird het saldo van je bankrekeningen niet goed berekenen. Je weet zo niet of je wel alle ontvangsten en uitgaven hebt verwerkt.
  • Je werkkapitaal klopt niet. Het werkkapitaal wordt berekend aan de hand van de balans. De bedragen van ‘Te rubriceren betalingen’ en ‘Te rubriceren ontvangen betalingen’ worden echter ook meegenomen in de berekening van het werkkapitaal wat een vertekent beeld geeft. Een kloppend werkkapitaal geeft je een goed inzicht in hoe jouw onderneming er financieel gezien voor staat.

Als laatste is het natuurlijk zonde dat je niet van alle mogelijkheden van Moneybird gebruikt maakt. Als je alles in moneybird verwerkt, hou je alles op één plek. Dit geeft jou inzicht en overzicht. Zo kun je ook kosten besparen, bijvoorbeeld op taken die je anders aan je boekhouder over moet laten. 



Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren