Moneybird Betaalpas - Aanvragen

Voordat je een betaalpas aan kunt vragen, moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Je vraagt je Moneybird Betaalpas aan via de Moneybird app op je telefoon via het tabblad Bank door op 'Betaalpas aanvragen' te klikken. Daarna vul je het formulier in.

Je kunt kiezen uit:

• Virtuele pas (gratis): Een virtuele pas biedt alleen Mastercard ondersteuning en is dus een creditcard. Deze virtuele kaart heeft de beste ondersteuning voor online aankopen. Je kunt de virtuele pas toevoegen aan Apple Pay & Google Pay Wallets.
  • Fysieke pas (eenmalig €4,00): Een fysieke pas wordt naar je opgestuurd. Deze betaalpas biedt zowel Maestro als Mastercard ondersteuning. Je kunt de fysieke pas dus gebruiken voor al je aankopen en gebruiken bij een pinautomaat. Je kunt de fysieke pas ook toevoegen aan Apple Pay & Google Pay Wallets als Mastercard. Het ontvangen van een fysieke pas duurt 2 tot 4 werkdagen, na ontvangst kun je de pas activeren. Wanneer een pas aangevraagd is kun je deze niet meer annuleren. Het is met de Moneybird Betaalpas niet mogelijk contant geld op te nemen en de pas wordt gekoppeld aan een Moneybird Betaalrekening. Dit kun je later niet meer wijzigen. Per administratie kunnen er maximaal vijf betaalpassen worden aangevraagd.

Limieten op de Moneybird Betaalpas instellen

Elke eigenaar van de administratie met een betaalrecht kan limieten instellen op de Moneybird Betaalpas. Dit moet via de Moneybird app op je telefoon, waarop je je geïdentificeerd hebt met een identiteitsbewijs. Hiervoor ga je in de app naar de tab Bank en klik je op de betreffende betaalpas, op de volgend pagina kies je 'Bekijk alle gegevens' en klik je op de drie puntjes op 'Bewerken'. Je ziet vervolgens onderstaand scherm waar je een daglimiet en eventueel een tijdelijk limiet kunt instellen.

Lees ook: