Moneybird Betaalrekeningpotjes - De werking van slimme overboekers


Als je met je Moneybird Betaalrekening verschillende betaalrekeningen hebt waarbij je gebruik maakt van 'Slimme overboekers', wordt het verdelen over de betaalrekeningpotjes automatisch door Moneybird gedaan.

Als je een banktransactie koppelt, worden de betreffende verdelers uitgevoerd. Hiervan wordt een samenvatting gegeven bij de banktransactie. 

Deze bedragen worden automatisch overgeboekt naar de betreffende Moneybird Betaalrekeningen.

Moneybird verwerkt de twee transacties automatisch op de categorie 'Kruisposten'. Om overzicht te bewaren worden de twee transacties met betrekking tot de slimme overboekers niet getoond in het tabblad Bank. Je kunt ze wel weergeven door op het filter knopje te klikken en te kiezen voor 'Slimme overboekingen weergeven'.

Op het tabblad Bank wordt dit als volgt getoond:

Bij de onderste regel is de banktransactie gekoppeld aan de verkoopfactuur (in dit voorbeeld FAC 2023-0056). Onderaan bij deze transactie staat welk bedrag er automatisch naar de Btw-spaarrekening is overgeboekt en welk bedrag naar de Pensioenspaarpot is overgeboekt in dit voorbeeld. Deze automatische overboekingen zijn ingesteld in een slimme overboeker.

Bij de bovenste regels van de schermafdruk staan de overboekingen naar de betreffende Moneybird Betaalrekeningen. Deze overboekingen zijn automatisch gekoppeld aan de categorie ‘Kruisposten’. Wanneer de koppeling (met de verkoopfactuur, de btw teruggaaf of de categorie) met de banktransactie wordt ontkoppeld, zullen de bijbehorende verdelingen ook ongedaan gemaakt worden. Dat kan uiteraard alleen als er nog voldoende saldo op de bestemming staat en het om een interne overboeking ging. De transacties die bij het ongedaan maken horen, worden ook samengevat bij de originele transactie. Als de bedragen tegen elkaar wegvallen, zal er € 0 verdeeld zijn en zie je de verdeling dus niet meer.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren