Daglimieten toevoegen

Het is mogelijk om een daglimiet in te stellen voor betalingen via je Moneybird Betaalrekening. Een daglimiet is het maximale bedrag dat een gebruiker per dag mag overboeken. Elke collega die geld kan overboeken, krijgt een eigen daglimiet. Een collega met betaalrechten kan zo veel geld overboeken als er op de Moneybird Betaalrekening staat. Kies daarom per collega een daglimiet die zowel laag als praktisch is. Voor uitzonderlijke overboekingen stel je een tijdelijke verhoging in.

Je stelt een daglimiet in via de mobiele Moneybird app. Om daglimieten te gebruiken heb je minstens versie 4.7.0 van de app nodig. Via Administratie-instellingen > Gebruikers onderin het tabblad Boekhouding kun jij als eigenaar met betaalrechten de dagelijkse limiet van jezelf en de andere gebruikers met betaalrechten instellen.

• Een hoger daglimiet gaat 4 uur later in.
  • Een lager daglimiet is meteen actief.

We raden aan een zo laag mogelijke daglimiet in te stellen en voor uitzonderlijke overboekingen een daglimiet slechts tijdelijk te verhogen.

tijdelijke verhoging scherm

Een tijdelijke verhoging stel je in voor een periode. Bijvoorbeeld alleen vandaag of morgen of een eigen gekozen periode. Een tijdelijke verhoging gaat na 4 uur wachttijd in.

[tijdelijke verhoging scherm

Daglimieten en tijdelijke verhogingen zijn in te zien via de webversie van Moneybird maar alleen te wijzigen in de mobiele Moneybird app. Gebruikers met betaalrechten die niet zelf eerder een daglimiet instellen, krijgen vanaf 1 november 2024 een standaard daglimiet van € 2500. Vanaf dan zal er ook 4 uur wachttijd zijn voor het uitdelen van betaalrechten.

Vertrouwde contacten

Als je vaker hogere overboekingen wil doen naar hetzelfde contact, hoef je geen hoog daglimiet in te stellen. Tijdens het goedkeuren van een overboeking kan een eigenaar een contact als vertrouwd markeren tot een bepaald bedrag.

[tijdelijke verhoging scherm

Je daglimiet moet wel toereikend zijn. Na de overboeking zijn volgende overboekingen onder het maximumbedrag van het vertrouwde contact uitgesloten van de daglimiet. Houd je daglimiet dus laag en voorkom dat er zomaar geld overgemaakt kan worden naar onbekende rekeningen.

Overboekingen naar vertrouwde contacten zijn uitgesloten van daglimieten, maar hebben nog wel een apart maximum per overboeking. Als het limiet van een vertrouwd contact bereikt wordt, vallen we terug op de daglimiet van de gebruiker. Met een tijdelijke verhoging van jouw daglimiet zou je dus toch een hoger bedrag kunnen overboeken naar een vertrouwd contact. De 4 uur wachttijd is dan uiteraard ook van toepassing.

Het vertrouwen gaat automatisch verloren als je de naam van het contact of het IBAN van de betaalgegevens wijzigt. Ook is het mogelijk om het vertrouwen zelf in te trekken. Dit kan door een contact te bewerken in de mobiele app of op je PC of laptop.

Screenshot 2024-10-03 at 13 35 25