Eindsaldo en het rekeningsaldo in statistieken


Bij de statistieken op het tabblad Bank staat in de kolom 'Eindsaldo' het saldo dat Moneybird berekent aan de hand van de transacties die zijn toegevoegd.

 In de kolom 'Rekeningsaldo' staat het saldo dat als daadwerkelijk saldo is doorgegeven, de datum die er naast staat, is de datum van het daadwerkelijke saldo. Het rekeningsaldo kan op verschillende manieren doorgegeven worden:

  • Als je handmatig transacties toevoegt (via Toevoegen > Handmatig transacties toevoegen), zijn er twee velden om het rekeningsaldo en de datum zelf in te vullen.
  • Als je transacties toevoegt met een MT940 of CAMT.053 bestand of als je een bankkoppeling gebruikt, kan je bank het rekeningsaldo daarin doorgeven. Of dit daadwerkelijk gebeurt, is afhankelijk van de bank. Als je meerdere rekeningen hebt, kan het daardoor zijn dat je bij de ene rekening wel het rekeningsaldo ziet, maar bij een andere rekening niet.
  • Als je alle transacties in Moneybird hebt toegevoegd en er bij het rekeningsaldo een recente datum staat, zouden de twee bedragen hetzelfde moeten zijn. Als de bedragen niet hetzelfde zijn, is de kans aanwezig dat er bepaalde transacties nog niet zijn toegevoegd in Moneybird of juist dubbel zijn toegevoegd. Er zijn meerdere manieren waarop je kunt controleren of je banksaldo in je administratie klopt.

In de statistieken tonen we een beginsaldo, dus alle memoriaalboekingen die vorig jaar gedaan zijn worden daarin meegenomen, boekingen van binnen dit jaar niet meer. Daarbij tonen we ook de af- en bijschrijvingen, en de som van die drie.

Wat we daaronder bij de rekening tonen is het totaal wat op de categorie van die rekening geboekt is. Dus alle transacties, maar ook memorialen. Door memorialen gedurende het jaar te boeken kunnen er verschillen tussen deze twee ontstaan.

Er kan ook vanuit bijvoorbeeld banktransacties van een andere bankrekening rechtstreeks aan de categorie van deze bankrekening gekoppeld zijn.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren