Hoe werkt de btw-aangifte in Moneybird?

Met Moneybird houd je eenvoudig en overzichtelijk je financiële administratie bij. Aan de hand van jouw inkomsten en uitgaven kun je direct diverse rapportages inzien.

De btw wordt berekend aan de hand van de inkoop- en verkoopfacturen die je invoert in je administratie. Op de factuurregels kun je verschillende btw-tarieven kiezen die van toepassing zijn. Deze bedragen worden ook in de btw-aangifte opgesplitst. Je hebt dus geen omkijken meer naar over welk bedrag hoge en lage btw is geheven.

Je kunt in Moneybird je btw-aangifte versturen via de elektronische btw-aangifte. Of je kunt Moneybird gebruiken voor een kant en klaar overzicht: je selecteert een tijdvak waarover je btw-aangifte wilt doen en het overzicht verschijnt direct op je scherm en deze gegevens neem je over op het aangifte formulier van de Belastingdienst

Je btw-aangifte doen met de hulp van Moneybird

Betaling btw verwerken in Moneybird

Na het indienen van de btw-aangifte kun je de aangifte rechtstreeks vanuit Moneybird betalen via het knopje 'Betaling > Nu betalen'. Middels een QR-code, bankkoppeling en verzendlijst maak je de btw over naar de belastingdienst. Dit werkt hetzelfde als facturen betalen vanuit Moneybird. Wanneer je een bedrag terugkrijgt, hoef je zelf geen betaling te doen. Het is ook mogelijk om een privé ontvangst/betaling te registreren. Dit kan door te klikken op ‘Betaling’ > ‘Registreer betaling’, vervolgens selecteer je de gewenste rekening.

Zodra de banktransactie van de betaling/ontvangst van de btw zichtbaar is in het tabblad Bank wordt dit automatisch gekoppeld aan de btw-aangifte. Moneybird maakt daarbij automatisch een boeking op de categorie ‘Betaalde en/of ontvangen btw’. De boeking kun je ook inzien als je op het 'weegschaal-icoontje' klikt op de btw-aangifte. Zodra de banktransactie gekoppeld is aan de btw-aangifte krijgt de btw-aangifte de status 'Betaald'.

Als je de btw vanuit een privé bankrekening betaalt of ontvangt kun je op het knopje 'Betaling > Registreer betaling > 'Privé door ' klikken. Moneybird maakt dan automatisch een boeking op de categorie 'Privé opname/storing' en ‘Betaalde en/of ontvangen btw’.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren