Overstappen van handmatig naar automatisch verwerken van uitbetalingen van Mollie


Heb je in het verleden al uitbetalingen van Mollie handmatig in je administratie verwerkt en wil je nu overstappen naar het automatisch verwerken? Dan zijn er een aantal punten om op te letten.

Eigen boekingsregels

Als je via Instellingen > Bank boekingsregels hebt ingesteld voor de uitbetalingen van Mollie, dan kun je die het beste verwijderen. Boekingsregels die overlappen met de automatische verwerking, kunnen er voor zorgen dat Moneybird niet meer zeker weet hoe de uitbetaling van Mollie verwerkt moet worden. Als Moneybird het niet zeker weet, wordt er niet automatisch verwerkt.

Transactiekosten eerste dagen van deze maand

Het kan zijn dat je in deze maand (voorgaande maanden maken niet uit) al uitbetalingen van Mollie handmatig hebt verwerkt. Dan kan het voorkomen dat er nog een aanpassing nodig is voor de transactiekosten die zijn ingehouden bij de eerste uitbetaling(en) van deze maand. Waar je op kunt letten is afhankelijk van hoe je de uitbetalingen handmatig hebt verwerkt:

  • Als je de facturen direct aan de uitbetaling van Mollie op je bankrekening hebt gekoppeld, kun je de transactiekosten zelf op de categorie ‘Nog te betalen kosten’ boeken. Begin volgende maand kun je de boeking op de categorie verwijderen. Vervolgens kun je de inkoopfactuur aan de transactie koppelen.
  • Als je de MT940 bestanden van Mollie gebruikte, kun je de afschrijvingen voor de transactiekosten eerst nog onverwerkt laten. Begin volgende maand wordt de inkoopfactuur van Mollie automatisch toegevoegd. Zodra de inkoopfactuur er is, kun je de inkoopfactuur koppelen aan de afschrijvingen van de transactiekosten.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren