PayPal als betaalmethode voor je facturen

Om de koppeling met PayPal te maken, heb je een zakelijk rekening bij PayPal nodig. Voordat je de koppeling daadwerkelijk kunt opslaan, is er een instelling in je PayPal account nodig:

1. Ga in Moneybird naar Instellingen > Koppelingen en zet het schuifje aan bij de PayPal koppeling. Vervolgens krijg je informatie over de benodigde instelling in je PayPal account.
  2. Zodra de instelling in je PayPal account is gemaakt, kun je het e-mailadres van je PayPal account in Moneybird invoeren.
  3. Vervolgens kun je instellen in welke workflows je de mogelijkheid om via PayPal te betalen wilt aanbieden aan je klanten. Dit kun je later altijd via Instellingen > Workflows per workflow aanpassen.

Factuur online laten betalen via PayPal

Zodra de koppeling met PayPal is gemaakt en je de workflow(s) hebt ingesteld, hoef je zelf niet meer te denken aan het aanbieden van PayPal als online betaalmethode. Je kunt je verkoopfacturen op de normale manier maken en versturen.

Als je de factuur per e-mail naar je klant stuurt, dan komt in de e-mail een knop naar de online betaalpagina.

Betaalknop in de e-mail

Op de online pagina krijgt je klant de beschikbare betaalmethoden te zien, daar zal PayPal tussen staan. Kiest je klant voor PayPal, dan wordt hij doorgestuurd naar PayPal waar hij de betaling kan uitvoeren.

De online betaalpagina

Zodra je klant een online betaling start, verandert de status van de factuur naar 'In betaling'. Zodra de betaling is afgerond, geeft PayPal een seintje aan Moneybird. De status van de factuur wordt dan aangepast naar 'Betaald'. Je ontvangt het geld op je PayPal rekening. Vervolgens verwerk je de betalingen in je administratie.

Kosten voor betalen via PayPal

Moneybird brengt geen kosten in rekening voor het betalen via PayPal. PayPal brengt wel transactiekosten in rekening bij een succesvolle betaling. Per transactie wordt een percentage en een vast bedrag in rekening gebracht. Het percentage hangt af van het bedrag dat je maandelijks via PayPal ontvangt. Op de webiste van PayPal vind je een kostencalculator.