Btw-tarief meegeven via Zapier


Bij de actie 'Create Sales Invoice' in Zapier is het alleen mogelijk om een percentage van het te gebruiken btw-tarief in te vullen. Bij het uitvoeren van de actie wordt een lijst van btw-tarieven opgehaald en daaruit wordt het verkoopfactuur tarief geselecteerd met het opgegeven percentage. Als er meerdere tarieven zijn met dat percentage levert het uitvoeren van de actie een fout op.

Bijvoorbeeld bij een tarief met 0% btw, is dat dit percentage wordt gebruikt bij meerdere btw-tarieven, zoals 'Geen btw', 'Btw vrijgesteld' en 'Btw verlegd'. 

Om dit op te lossen, kun je via Instellingen > Btw controleren of je daadwerkelijk alle tarieven in de administratie nodig hebt. Je kunt zo nodig overbodige tarieven verwijderen zodat er maar één tarief met 0% overblijft.

Als je wel meerdere tarieven nodig hebt, dan is Zapier helaas niet geschikt. De mogelijkheden via Zapier zijn beperkter dan via de rechtstreekse API. Via de rechtstreekse API kun je het precieze btw-tarief aangeven bij het aanmaken van een factuur. Je gebruikt daarvoor de parameter 'salesinvoice[detailsattributes][taxrate_id]'.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren