Facturen koppelen aan de uitbetaling van Mollie

Als Mollie een uitbetaling doet, heb je een bijschrijving op je bankrekening, hieraan kun je de bijbehorende verkoopfacturen koppelen. Hierbij moet je erop letten dat de juiste bedragen gekoppeld worden. Als je een factuur selecteert bij de transactie, moet het bedrag in het veld aan de rechterkant overeenkomen met het totaalbedrag van de factuur. In de meeste gevallen zal in ieder geval bij de laatste factuur die je koppelt het bedrag in het veld niet overeenkomen met het totaalbedrag van de factuur, omdat Mollie altijd net iets minder uitbetaalt in verband met de transactiekosten. Je koppelt dan in eerste instantie een hoger bedrag dan het bedrag van de transactie aan de facturen. Het verschil zijn de transactiekosten waar je een inkoopfactuur voor krijgt van Mollie. Dit rest-bedrag kun je aan de inkoopfactuur koppelen.

Een voorbeeld van een uitbetaling van Mollie verwerken

In dit voorbeeld wordt ervan uitgegaan dat de uitbetaling van Mollie voor twee facturen is, facturen 2018-0123 en 2018-0124 met beiden een totaalbedrag van € 75,00. Het bedrag dat je van Mollie uitbetaald hebt gekregen, is € 149,30 en dus lager dan het totaalbedrag van beide facturen. Dat komt doordat Mollie de transactiekosten inhoudt op het uit te betalen bedrag, in dit geval € 0,70. Daar heb je van Mollie ook een inkoopfactuur voor gekregen met factuurnummer M2018-001. Aan de banktransactie van de uitbetaling worden drie facturen gekoppeld. Klik bij je uitbetaling op 'Koppel openstaand bedrag'.

voorbeeldfactuur vanuit Mollie verwerken

Selecteer factuur 2018-0123, als je niet meteen een goede suggestie krijgt, kun je de factuur zoeken op basis van het factuurnummer.

Selecteer de juiste factuur

Zorg er voor dat het bedrag dat je koppelt, gelijk is aan de factuur, dus € 75,00.

Koppel het bedrag dat gelijk is aan het factuurbedrag

Vervolgens klik je op 'Koppel volgend bedrag' om de volgende factuur te selecteren. Controleer weer het te koppelen bedrag en pas deze eventueel aan naar het totaalbedrag van de factuur: € 75,00.

Koppel het resterende bedrag

Nu koppel je de laatste factuur, de inkoopfactuur van Mollie à €0,70. Dan staat het bedrag van de transactie ook op € 0,00 en als je dit laatste bedrag koppelt, is de gehele transactie verwerkt.