Btw-id kan niet geverifieerd worden door afgeschermd adres

Het is in Moneybird niet mogelijk om je btw-nummer te verifiëren als je je adres hebt afgeschermd in het handelsregister. Voor de btw-verificatie vergelijken we namelijk de gegevens die bij de KVK bekend zijn met wat er bij de Belastingdienst bekend is. Dit is ingeregeld via een koppeling met VIES en het niet mogelijk om die stap over te slaan.

Om dit te controleren kun je via Instellingen > Vertrouwen & verificatie inzien of het adres bij de KVK overeenkomt wat er bij de Belastingdienst bekend is. Als dat dus niet in te zien is, zie je bij de Belastingdienst: 'Afgeschermd adres'. Dit kun je ook nagaan op de website van VIES. Dit is op basis van artikel 51 lid 3 uit het handelsregisterbesluit.