UBO's uitnodigen als eigenaar van een administratie


Als je als eigenaar van een administratie je eigen gegevens en die van je bedrijf hebt geverifieerd, kun je zelf ook UBO’s toevoegen. Dit doe je één voor één via Instellingen > Bedrijfsgegevens door op 'UBO uitnodigen' te klikken. Moneybird geeft suggesties voor belanghebbende personen op basis van de gegevens die we bij de KVK hebben opgehaald. Ook zie je de namen van gebruikers terug die al toegang hebben tot de administratie. Het vervolg is afhankelijk van of de persoon die je wilt toevoegen al toegang heeft en of deze al toegang heeft tot de administratie of niet.

De nieuwe UBO heeft al toegang tot de administratie

Als de persoon al toegang heeft tot de administratie met een eigen gebruikersaccount, dan kun je de naam van die persoon selecteren. Vul het type UBO in en bepaal of deze persoon tekenbevoegd is voor de administratie. Zodra je klikt op ‘Opslaan’ wordt er een e-mail gestuurd naar het adres dat aan het gebruikersaccount is gekoppeld. De uitgenodigde persoon kan vanuit de link in de e-mail zijn gegevens aanvullen en opslaan.

De nieuwe UBO heeft nog geen toegang tot de administratie

Als de persoon nog geen toegang heeft tot jouw administratie, dan klik je op ‘Geen administratie-toegang’. Je nodigt nu een gebruiker uit voor toegang tot de administratie én als UBO van je bedrijf. Naast het invullen van het type UBO en de tekenbevoegdheid stel je dus ook direct de toegangsrechten van de gebruiker in. Zodra je klikt op ‘Uitnodiging verzenden’ wordt er een uitnodiging verzonden naar het e-mailadres dat je hebt ingevuld. Heeft de persoon die je wilt toevoegen al een eigen gebruikersaccount, gebruik dan het e-mailadres dat daaraan gekoppeld is. De gebruiker kan vanuit de link in de e-mail een gebruikersaccount aanmaken zijn zijn gegevens aanvullen en opslaan.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren