Waarom Moneybird jouw gegevens verifieert


Geverifieerde gegevens zijn belangrijk om veilig te kunnen communiceren. Bedrijven of instellingen waarmee je samenwerkt, zoals de Belastingdienst of overheden, willen er zeker van zijn dat de gegevens van je bedrijf kloppen.

Om gebruik te kunnen maken van de btw-aangifte of Peppol dienen er enkele gegevens uit jouw administratie geverifieerd te zijn. Dit moet door de eigenaar van de administratie gedaan worden via Instellingen > Vertrouwen en verificatie.

Om de btw-aangifte of Peppol te kunnen gebruiken, moet je het e-mailadres, bankrekeningnummer, KVK en btw-nummer geverifieerd hebben. Iedere verificatie heeft zijn eigen stappen die worden uitgelegd in de achterliggende schermen. 

Heb je een Moneybird Betaalrekening, dan is je bankrekeningnummer automatisch al geverifieerd. Het is dan niet nodig om deze apart te verifiëren. 

Verificatie mislukt

In sommige gevallen komt het voor dat een verificatie mislukt of niet uitgevoerd kan worden. Hieronder staan onze adviezen om de problemen per geval op te lossen:

  • Je hebt geen bankrekeningnummer waarmee je met iDeal kan betalen: Helaas accepteren we op dit moment nog geen handmatige overboekingen voor de verificatie. Om Peppol te gebruiken heb je een bankrekeningnummer nodig waarmee je een iDeal betaling kunt uitvoeren.
  • Het adres van je KvK-nummer inschrijving wijkt af van het adres bij je btw-nummer: Sommige ondernemers hebben bij de KvK een ander adres geregistreerd dan bij de Belastingdienst. Om je btw-nummer te kunnen verifiëren moeten de adressen gelijk zijn aan elkaar. Je zult één van beide moeten wijzigen zodat de adressen overeenkomen. Om je huidige inschrijvingen te zien kun je kijken op de KvK website en de VIES website.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren