In welke situaties Moneybird niet geschikt is


Moneybird is geschikt voor de meeste ondernemers. Maar, net zoals met heel veel dingen zijn er ook bij ons een aantal uitzonderingen. In dit artikel leggen we graag uit wanneer Moneybird niet geschikt is. Je kunt het maar beter van tevoren weten toch?

Margeregeling & reisbureauregeling

Ons boekhoudpakket houdt rekening met heel veel regels en uitzonderingen. De btw-regels van de margeregeling en de reisbureauregeling kunnen niet toegepast worden in Moneybird. Als je te maken hebt met de margeregeling of de reisbureauregeling, is Moneybird niet het beste boekhoudpakket voor je.

Bankrekeningen in andere valuta

In Moneybird is op dit moment geen ondersteuning voor bankrekeningen/handmatig toegevoegde transacties in een andere valuta dan de basisvaluta van je administratie. De basisvaluta van je administratie is de valuta van de bedragen in de rapporten.

Maak je veel gebruik van bankrekeningen in een andere valuta? Dan kun je beter een ander boekhoudpakket kiezen.

Selfbilling

Als je een dienst/product afneemt van een leverancier en jullie hebben daarbij afgesproken dat jij (als klant) de factuur maakt, heet dat selfbilling of factuur uitgereikt door afnemer. Dit soort facturen kun je (als klant) niet op een goede manier aanmaken in Moneybird.

Als jij de leverancier bent en je ontvangt een selfbilling factuur, dan kun je die overigens wel goed in Moneybird verwerken via het tabblad Inkomend.

Wanneer is Moneybird wel geschikt?

In alle andere gevallen is Moneybird wel geschikt. Meld je aan en probeer Moneybird 60 dagen gratis!

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren