Startkapitaal verwerken

Als je een eenmanszaak hebt en je bent net begonnen met je administratie in Moneybird, dan kun je met behulp van een memoriaalboeking de beginbalans van je administratie instellen. In de beginbalans verwerk je de bezittingen en vorderingen (debet) en de financiering en schulden (credit).

Als er sprake is van kapitaal dat je privé hebt ingebracht, dan kun je daarvoor bij het boeken de categorie 'Privé (kapitaal)' gebruiken. Deze categorie kun je activeren via de set 'Ondernemer - Privé' via Instellingen > Categorieën.

Storting van (start)kapitaal in een BV

Wanneer er sprake is van een rekening-courant waarbij je zelf privé-vermogen hebt gestort in jouw onderneming, dan kun je daarvoor een rekening aanmaken via Instellingen > Bank. Als het bedrag is bijgeschreven op je bankrekening, dan kun je de transactie op het tabblad Bank koppelen aan de categorie 'RC '.