Overstappen op een ander boekhoudpakket

Wanneer je in andere software facturen gemaakt hebt, wil je deze facturen waarschijnlijk overzetten naar je Moneybird account. Het is fijn om alles bij elkaar in je administratie te hebben. Het overstappen naar Moneybird kan op twee manieren. Daarnaast kun je ook een koppeling via de Moneybird API maken om gegevens automatisch uit te wisselen.

1. Facturen importeren

Als je de gegevens op de meest gedetailleerde manier in Moneybird wilt hebben, kun je de facturen (verkoop en inkoop) en banktransacties met terugwerkende kracht invoeren. Verkoopfacturen kun je toevoegen via Facturen > Externe facturen. Eerst selecteer je het juiste contact en vervolgens kun je de factuurregels invullen. De bijlage staat naast het formulier, je kunt daardoor de gegevens één op één overnemen. Op welke manieren je de facturen kunt toevoegen, wordt uitgelegd in het artikel over externe omzet.

De inkoopfacturen kun je ook invoeren, daar hoef je er alleen even op te letten dat de factuurdatum de juiste datum is.

Als laatste stap kun je nu een betaling registreren voor de factuur. Deze betaling kun je eventueel ook automatisch toevoegen door je banktransacties in te lezen. Meer uitleg over het importeren van banktransacties lees je in ons kennisbankartikel over dit onderwerp.

2. Beginbalans invoeren

Als de gegevens minder gedetailleerd in Moneybird ingevoerd hoeven te worden, bijvoorbeeld omdat je de "oude" administratie zelf (buiten Moneybird om) op een andere manier bewaart, kun je een beginbalans invoeren. Dit kan met behulp van een memoriaalboeking via Inkomend. In de beginbalans kun je de bedragen invoeren zoals ze zijn op het moment dat je Moneybird begint te gebruiken. De beginstand is dan in Moneybird bekend en als je vanaf dan alles direct in Moneybird invoert, zijn de bedragen op onder andere de balans, altijd de juiste bedragen. Meer informatie over het instellen van de beginbalans lees je in ons kennisbankartikel hierover.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren