Wat is het gestructureerde betalingskenmerk?

Voor iedere factuur die je in je administratie maakt, maakt Moneybird automatisch een uniek betalingskenmerk aan, dit is het gestructureerde betalingskenmerk. Wanneer je klant dit kenmerk bij de betaling vermeldt, kan Moneybird de transactie van de betaling automatisch verwerken.

Betalingsvoorwaarden op je factuur

In je workflow wordt het gestructureerde betalingskenmerk standaard toegevoegd aan de betalingsvoorwaarden onderaan de factuur. Wanneer je klant het kenmerk ingevuld heeft tijdens het betalen van de factuur, komt dit terug in je transacties binnen Moneybird. Daardoor kan Moneybird de transactie automatisch koppelen aan de bijbehorende factuur.

Als je de gestructureerde betalingskenmerken niet wilt gebruiken, maar de klant het factuurnummer wilt laten vermelden bij zijn betalingen, is dat ook mogelijk. Je kunt dan via Instellingen > Workflows de factuurworkflow(s) iets aanpassen. In de tekst zal nu de tag {document.payment_reference} staan, die kun je vervangen door {document.invoice_id}. Dan komt het factuurnummer in de tekst te staan. Dit heeft wel tot gevolg dat Moneybird je banktransacties minder goed automatisch voor je kan verwerken. Als Moneybird een transactie niet automatisch kan verwerken, kun je dat wel zelf doen via het onderdeel Bank.

gestructureerde betalingskenmerk op je factuur

Automatisch koppelen

In je transactie-overzicht wordt het betalingskenmerk voor gekoppelde facturen getoond. Zo kun je gelijk in het overzicht zien waarom een factuur aan een transacties is gekoppeld.

Het gestructureerde betalingskenmerk wordt niet alleen voor facturen ingezet, het wordt ook gebruikt voor de transacties binnen een betaalbatch. Zo kan Moneybird ook automatisch de banktransacties koppelen aan je inkomende facturen, wanneer er betalingen als losse transacties binnenkomen. Dan hoef je verder zelf niets te doen.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren